Άντα Μητσογιάννη

Msc Κλινική Ψυχολόγος

Ψυχοθεραπεύτρια - Συμβουλευτική


Όθωνος 4 & Μιλτιάδου,
Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)


Επικοινωνία:
2109579042 - 6945578931

Θεραπεία Ζεύγους

Στο ξεκίνημα μιας σχέσης, τα περισσότερα ζευγάρια έχουν προσδοκίες πως η σχέση τους θα είναι πετυχημένη, θα κυριαρχεί η αγάπη, ο αιώνιος έρωτας, ο αλληλοσεβασμός, η ειλικρίνεια, η αλληλοϋποστήριξη, η εμπιστοσύνη και ο ρομαντισμός. Πεποίθηση των περισσοτέρων από μας πως η δική μας σχέση, ο δικός μας γάμος θα είναι διαφορετικός των άλλων και ότι το μέλλον μας μαζί θα είναι αρμονικό.

Τι συμβαίνει όμως όταν τσακωμοί και καβγάδες γίνονται πιο συχνοί και πιο έντονοι; …όταν διαφαίνεται έλλειψη εγγύτητας μεταξύ των συντρόφων, όταν απουσιάζει η ικανοποίηση του ενός από τον άλλον, όταν τα προβλήματα πια της επικοινωνίας βγουν στην επιφάνεια ή όταν κάποιο σεξουαλικό πρόβλημα εδραιώνεται μέρα με την μέρα;

Η απάντηση είναι να πούμε και οι δυο μαζί ότι «έχουμε πρόβλημα». Όταν στη σχέση υπάρχει πρόβλημα τότε και οι δύο μαζί έχουν το πρόβλημα. Αν πραγματικά μας ενδιαφέρει αυτή η σχέση δεν έχουμε παρά να αναζητήσουμε μαζί τη βοήθεια ενός ειδικού.

Στη θεραπεία ζεύγους επίκεντρο είναι το ζευγάρι. Ο τρόπος που επικοινωνεί, τα συναισθήματα που αναπτύσσονται, η σεξουαλική ζωή του και όλα όσα αφορούν την απευθείας σχέση μπορούν να εξερευνηθούν, να βελτιωθούν και να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα μέσα από την ψυχοθεραπευτική διαδικασία. Με αποτελεσματικές τεχνικές επικοινωνίας το ζευγάρι μαθαίνει να εκφράζεται σωστά και να ακούει ο ένας τον άλλον πραγματικά.